Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Detta är Spårvägens badmintonförening

Spårvägen badmintonförening bildades 1991. Idag är vi en av Sveriges största badmintonföreningar med drygt 700 medlemmar. Vi arrangerar badmintonverksamhet för 6-åringar som spelar badminton för första gången till elitspelare som spelar i Sveriges högsta serie samt veteraner som fortsätter att spela på ålderns höst. Vi bedriver vår verksamhet i Enskede rackethall, söder om Stockholm.

Vår vision

Vi siktar på att vara Sveriges bästa klubb inom vår idrott. Med det menar vi bland annat att spelare ska kunna fullfölja hela sin karriär i föreningen, att vi ska vara en av de största idrotterna i närområdet, att fler söker sig till än lämnar föreningen och att vi ska ha en 50/50-fördelning mellan pojkar och flickor.

Spelare i Spårvägen

Verksamheten

Föreningen har cirka 700 medlemmar där närmare 500 är aktiva spelare och cirka 220 är tävlingspelare. Varje dag i veckan bedrivs verksamhet för alla åldrar på olika nivåer i Enskede rackethall. Spelarna tas om hand av välutbildade tränare med gedigen badmintonbakgrund och tränarerfarenhet. Alla våra tränings- och tävlingsgrupper består av såväl tjejer som killar som tränar och kämpar tillsammans.

Tävlingsverksamheten riktar sig till alla som vill och är nyfikna på att tävla. Spårvägen deltar i seriespel, lagtävlingar och individuella tävlingar på den nivå som motsvarar spelarens förmåga. I Spårvägen finns nybörjare som gör sin första tävling och ungdomar som tillhör landets främsta i sin åldersklass och är med i ungdomslandslaget. Spårvägen spelar i Sveriges högsta serie (Victor Badmintonligan) där merparten av spelarna började sin badmintonkarriär som små knattar i föreningen.

Vi arbetar aktivt med vår värdegrund och att den ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi tycker det är viktigt att utveckla våra spelare inte bara badmintonmässigt utan även socialt, mentalt och fysiskt.

Historia

Spårvägen badmintonförening bildades den 20 maj 1991. Föreningen är ursprungligen bildad som sektion i Stockholm Spårvägars och Idrottsförening den 8 december 1943. Under åren har många varit en del av vår förening och skapat minnen för livet.

Publicerad: 2022-12-13

Senast uppdaterad: 2024-03-05

Författare: Lisa Karlsson

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com