Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Träning

Spårvägen har en stor verksamhet med träningar från de yngsta nybörjarna till vuxna motionärer och tävlingsspelande veteraner. Det finns många olika träningsgrupper i Spårvägen och de är indelade efter ålder och nivå.

Träningsgrupperna är åldersindelade och syftar till att genom lek och spel utveckla koordination, snabbhet och grundteknik för singelspel. De äldre grupperna tränar även dubbelspel och har fys-träning.

Förberedande tävlingsgrupper ska som det låter förbereda för tävlingsspel och har mer teknikträning, övar snabbhet med fötter och racket och näst intill ingen lek, tränar även dubbel.

Det är tränarna som väljer ut vilka som anses lämpliga och mogna att börja spela i förberedande tävlingsgrupp.

Tävlingsgrupper: Målsättningen är att utveckla tekniska, snabba, harmoniska och modiga spelare med en positiv "våga-inställning" som kan mäta sig med Sverige-eliten. Tävlingsgrupperna går från T1 med de yngsta och minst erfarna till T4 där Spårvägens elit- och A-klasspelare tränar.

Avancemang: Spelarna kan flyttas mellan träningsgrupper och tävlingsgrupper. I början av varje termin "nollställs" alla grupper och tränarna avgör i vilken grupp man ska träna. Hänsyn tas till skolschema, ålder, ambition, inställning, färdighet, utvecklingskurva och kompisar. Spelare kan även flyttas under terminen.

Vuxenträning: Spårvägen har även tre olika träningsgrupper för vuxna; VM, EM och SM-gruppen. Grupperna består av före detta tävlingsspelare som trappat ner lite, föräldrar till spelare i föreningen samt andra motionsspelare. Läs mer om våra vuxenträninsgrupper.

Träningsgrupper

Publicerad: 2022-12-13

Senast uppdaterad: 2023-01-01

Författare: Lisa Karlsson

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com