Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Viktig seger för Spårvägen i Badmintonligan

I säsongens sista seriematch i Badmintonligan vinner Spårvägen mot Umeå med 4-2 och säkrar därmed spel i ytterligare ett år i högsta ligan.

Spårvägens A-lag vinner mot Umeå

Det var mycket som stod på spel i kvällens match mellan Umeå och Spårvägen. Förutsättningarna var klara – om Spårvägen vinner med 6-0, 5-1 eller 4-2 kliver laget förbi Umeå i tabellen och undviker därmed kvalspel senare i vår.

– Spelarna i Spårvägen gör sina bästa matcher när det gällde som mest. Det är imponerande, säger Mats Person, tränare i Spårvägen.

Och vilken start av Spårvägen i matchen! Laget gick direkt upp i en 3-0-ledning genom segrar i damsingel, damdubbel och herssingel 2. Spårvägens Agnes Körösi gör en extra stark insats där hon vinner både damsingel och damdubbel (med Ronak Olyaee) och förlorar endast ett set i de två matcherna. I singeln vinner Agnes med imponerande 11-6, 11-9, 13-12 mot Umeås Aurelia Salsabila.

Umeå-Spårvägen resultat

Även Romeo Makboul gör en mycket fin insats och vinner även han sina två matcher. I herrsingel 2 vinner Romeo – trots underläge med 2-0 i set – mot Edvard Hylander i en femsetare med sifforna 8-11, 9-11, 11-2, 11-3, 11-4.

– Vi fick en bra start i matchen, där Romeo gör en stark vändning från 0-2 i set. Jag tror också att Umeå underskattade vår damdubbel – Agnes och Ronak är mycket skickliga, säger Mats Persson.

Filip Karlborg förlorar sedan herrsingel 1 mot Muh Azahbru Kasra, rankad trea i Sverige, med 3-1 i set. Därmed blev den kommande herrdubbeln mycket viktig eftersom det stod 3-1 till Spårvägen inför dubbeln. Om Spårvägen skulle vinna var det klart med seger i matchen och fortsatt spel i Badmintonligan nästa säsong.

Och visst blev det seger! Spårvägens starka dubbelpar Filip Karlborg och Romeo Makboul gör processen kort med Mio Molin och Muh Azahbru Kasra och vinner med klara 11-8, 11-8, 11-8.

Den sista delmatchen, mixeddubbeln, blev därmed betydelselös. Matchen skulle ändå spelas där Spårvägen ställde upp med Krittaphat "First" Thiapwacha och Ronak Olyaee. Vid ställningen 2-1 i set till Spårvägenparet fick Ronak Olyaee olyckligtvis en boll i ögat och var tvungen att bryta matchen. Seriematchen mellan Umeå och Spårvägen slutade därmed 4-2 till Enskedelaget.

Stort grattis till en väl genomförd match och fortsatt spel i Victor Badmintonligan nästa säong!

 

Publicerad: 2024-03-25

Senast uppdaterad: 2024-03-25

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com