Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Många medaljer till Spårvägen på U19-SM

Junior-SM spelades i år i Sundsvall, där det blev stor succé för flera av Spårvägens spelare. Bäst gick det för Romeo Makboul som vann guld i både singel och dubbel.

Romeo Makboul

U19-SM, tidigare kallat junior-SM, blev en riktig framgång för Spårvägens spelare. I singel höll Romeo Makboul för favoritskapet och tog ett säkert guld genom att inte förlora ett enda set i hela turneringen. I finalen, där Romeo mötte sin dubbelpartner Mio Molin från Umeå, vann Romeo övertygande med 21-8, 21-8.

I herrdubbel blev det också guld för Romeo, och liksom i singeln förlorade Romeo och hans partner Mio Molin inte ett enda set i hela tävlingen. I finalen vann de över Victor Morskogen från Täby respektive Daniel Niemi Ström från Trolhättan med 21-10, 21-18.

I mixed tog Spårvägens Filip Swahn silver tillsammans med Elin Öhling från Västra Frölunda. Filip och Elin avverkade flera rafflande matcher innan de nådde finalen, där speciellt semifinalen blev mycket spännande. Filip och Elin kunde till slut gå segrande från matchen där de vann med 21-19 i tredje och avgörande set. I finalen blev dock Mio Molin och Sofia Strömvall (Täby) för svåra, där Umeå/Täby-paret kunde vinna med 21-11, 21-19.

I damdubel gjorde Spårvägenspelaren Ebba Holmström en fin turnering, där hon tillsammans med Alice Molin (Umeå) höll sin semifinalseedning och tog hem ett brons. I semifinalen förlorade de mot slutsegrarna Matilda Ståhle (Kista) och Sofia Strömvall med siffrorna 21-15, 21-14.

Årets U19-SM arrangerades av Bergsåkers Badmintonklubb och spelades i nybyggda Baldershallen, en av Sveriges största racket- och idrottshallar.

Alla resultat från U19-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-02-18

Senast uppdaterad: 2024-02-18

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com