Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

SM-guld till Filip Karlborg

Filip Karlborg vann i helgen guld i dubbel senior-SM. Spårvägen tar även två ytterligare medaljer, efter att Romeo Makboul går hela vägen till semifinal i både singel och dubbel.

Filip Karlborg och Romeo Makboul

I nybyggda Kvibergs sporthall i Göteborg spelades i helgen senior-SM, där Sveriges främsta badmintonspelare gjorde upp om medaljer av olika slag. Det blev en stor framgång för Spårvägens badmintonförening, där klubben gör sitt bästa mästerskap någonsin och vinner tre medaljer.

Allra bäst gick det för Filip Karlborg som vinner guld i dubbel tillsammans med Mio Molin från Umeå. Det är första säsongen som Filip och Mio spelar tillsammans, och så sent som för två veckor sedan gjorde de sensation i Swedish Open i Uppsala genom att gå hela vägen till final. I helgens senior-SM blev det dramatik i finalen, där de mötte regerande svenska mästarna Ludwig Axelsson och Jakob Ekman från Täby respektive Fölunda. Efter att ha räddat en matchboll vid ställningen 19-20 i tredje set vann till slut Filip och Mio med 17-21, 21-11, 22-20.

I herrsingel tar sig Spårvägens 17-årige talang Romeo Makboul ända till semifinal, där han förlorar med 15-21, 15-21 mot indonesiska Andi Fadel som vinner hela tävlingen utan att förlora ett enda set. Romeo nöjde sig inte med att ta hem ett brons i singel, utan tog sig också till semifinal i dubbel tillsammans med Joel Hansson från Västra Frölunda. Värt att notera att Filip Karlborg även kom till kvartsfinal i singel, vilket är en stor prestation med tanke de många matcher han spelade i dubbel under helgen.

Utöver medaljerna var det flera andra Spårvägenspelare som gjorde fina insatser under senior-SM i Göteborg. I damsingeln gör Minna Hallberg, blott 16 år, en mycket bra tävling och går ända till kvartsfinal. Till kvartsfinal tar sig också Thyra Hultman och Linnea Bogg i damdubbel, vilket också Krittaphat ”First” Thiapwacha gör i mixeddubbel ihop med Ashwathi Pillai från Kista. En ytterligare Spårvägenspelare, Ronak Olyaee, tar sig till kvartsfinal i mixed tillsammans med Max Svensson från Täby.

Grattis till alla fina insatser!

Publicerad: 2024-02-05

Senast uppdaterad: 2024-02-05

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com