Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Vinst mot Påvelund i Badmintonligan

Spårvägen tog en tung seger på måndagskvällen när laget på hemmaplan i Enskede rackethall slog Påvelund med 4-2.

Spårvägens A-lag efter segern mot Påvelund

Efter förra veckans seger mot Umeå i Victor Badmintonligan fanns det förhoppningar att Spårvägen skulla kunna rubba starka Påvelund från Göteborg. Det blev mer än så - Spårvägens unga och talangfulla lag med merparten egna fostrade spelare inte bara rubbade Påvelund utan vann seriematchen med sifforna 4-2.

Påvelund, med bland annat den fyrfaldige svenska mästaren Gabriel Ulldahl i laget, ställde upp med ett starkt lag mot Spårvägen. Hemmalaget kunde dock direkt gå upp till 2-0 i delmatcher genom vinst i de båda dubbelmatcherna. Agnes Körösi och Ronak Olyaee från Spårvägen visade även i denna seriematch att de är ett mycket starkt par och vann komfortabelt i tre raka set mot Nathalie Wang och Khushi Harakamani. I herrdubbeln vann Filip Karlborg och Romeo Makboul från Spårvägen med 3-1 i set mot Gabriel Ulldahl och Felix Lindeblad från Påvelund.

I de tre singlarna (två herrmatcher och en dammatch) kunde Påvelund vinna de båda herrmatcherna, men i damsingeln steg återigen Agnes Körösi fram och vann sin match med 3-0 i set.

Den sista delmatchen (av sex totalt) var mixeddubbeln där Spårvägen ställde upp med Ronak Olyaee och Romeo Makboul, medan Påvelund matchade med Nathalie Wang och dansken Christopher Vittoriani. Matchen blev ett drama i fem set där Spårvägen till slut avgick med segern med 11-8 i femte och avgörande set.
Se alla resultat från seriematchen Spårvägen-Påvelund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stort grattis till Spårvägen som nu klättrade upp till sjäteplatsen i ligan och lämnade därmed både Täby och Umeå bakom sig.
Se tabell på badmintonligan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spårvägens A-lag efter segern mot Påvelund

Publicerad: 2023-11-20

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com