Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Förlust med mersmak i andra seriematchen i Badmintonligan

I säsongen andra seriematch i Badmintonligan gjorde Spårvägen en stark match borta mot Trollhättan. Det blev dock förlust med 4-2.

Spårvägens a-lag 2023

Trollhättans badmintonförening, regerande svenska mästare i Victor Badmontonligan, mönstrade ett starkt lag i mötet med Spårvägen tisdag den 12 september. Hemmalaget hade bland annat med storstjärnan och dansken Hans-Kristian Vittinghus som har tillhört världseliten i många år. Spårvägens lag bestod enbart av egna spelare.

Matchen förlorades med 4-2, men Spårvägen bjöd upp till en hård kamp och återigen visade dubbelparet Filip Karlborg och Simon Sandholm hur svårslagna de är. Paret vinner herrdubbelmatchen med 3-1 i set. Den andra vinsten tar Spårvägen genom Romeo Makboul där han vinner med 3-2 i set över åttonderankade Ludvig Petre Olsson. Vinsten gjorde dessutom att Romeo utsågs till matchens lirare.

I matchen mot Trollhättan gjorde 16-åriga Minna Hallberg från Spårvägen debut i högsta ligan och fick därmed värdefull erfarenhet. Minna spelade både singel och dubbel, och i damdubbeln tillsammans med Ebba Holmström tog de ett set i en match som de till slut förlorade med 3-1.

Säsiongens andra seriematch slutade med vinst för Trollhättan med 4-2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spårvägen i Badmintonligan säsongen 2023/2024

Victor Badmintonligan

Publicerad: 2023-09-12

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com