Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Spårvägen klart för Badmintonligan

Spårvägen dominerade stort i kvalet till Badmintonligan. Det blev seger med 6-0 både mot Bromma och Örebro vilket innebär att Spårvägen även nästa säsong spelar i högsta serien.

Spårvägens serielag

Spårvägen hamnade på åttonde och sista plats i Badmintonligan och fick därmed kvala för att hålla sig kvar i högsta serien. I kvalet, som spelades i hemmahallen i Enskede, mötte Spårvägen Örebro från Division 1 mellan och Bromma från Division 1 norra. Lagen mötte varandra i en miniserie och det bästa av de tre lagen fick nästa säsong spela i Badmintonligan.

Kvalet började med match mot Bromma där Spårvägen gick upp en snabb 2-0-ledning genom vinst i både damdubbel och herrdubbel. I damdubbeln visade Agnes Körösi och Klara Johansson sin höga klass och vann i tre raka set. I herrdubbeln, där Spårvägen denna gång fick klara sig utan skadade Simon Sandholm, gjorde Filip Karlborg och Krittaphat "First" Thiapwacha en bra match och vann med 3-1 i set. De tre singelmatcherna mot Bromma blev en snabb affär där Agnes Körösi, Filip Karlborg och Alexander Nordström enkelt vann sina matcher. Inför den sista mixedmatchen stod det därmed 5-0 till Spårvägen, och även den matchen vann hemmalaget komfortabelt genom veteranen Mattias Norell och elittruppspelaren Klara Johansson.

I den andra matchen mot Örebro ställde Spårvägen upp med en något annan uppställning. Ebba Holmström gick in i damdubbeln tillsammans med Klara Johansson, och på blott 20 minuter vann de sin match mot örebroparet. I herrdubbeln fortsatte Filip Karlborg och Krittaphat Thiapwacha på den inslagna vägen och vann sin match med 3-1 i set. I de tre singelmatcherna blev det också vinster för Spårvägen, där Andrii Don gick in på andrasingeln och vann övertygande med 3-0 i set. I de två andra singelmatcherna vann Filip Karlborg och Agnes Körösi sina matcher, även där med 3-0 i set. Liksom i matchen mot Bromma stod det därmed 5-0 inför den sista mixedmatchen, där Mattias Norell och Klara Johansson klev in och vann med 3-1 i set.

Genom de två 6-0-segrarna är Spårvägen klara för Victor Badmintonligan även nästa säsong. Stort grattis till mycket fina insatser!

Publicerad: 2023-04-22

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com