Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Flera medaljer till Spårvägen i veteran-SM

I årets veteran-SM i Tranås blev det återigen framgångar för spelare från Spårvägen, där klubben tog medaljer i både yngre och äldre klasser.

Veteranspelare från Spårvägen i SM

Svante Sandegård, Kathryn Gärtner, Petra Lundqvist, Linda Bjerneling och Erik Ferenius. På bilden saknas Alexander Johansson och Magnus Lundgren.

Årets veteran-SM gick för tredje året i rad i Tranås, där Tranås badmintonklubb i vanlig ordning stod för ett mycket väl genomfört arrangemang.

Spårvägen hade i år sju spelare representerade i olika åldersklasser, från V35 till V75. I damdubbel i 35-klassen gjorde Linda Bjerneling SM-debut i veteransammanhang och gjorde en stark insats. Det blev brons tillsammans med spårvägenpartnern Petra Lundqvist. Petra tog också brons i singel i 35-klassen, där hon i semifinalen spelade mycket bra och pressade slutsegraren Jennie Carlsson från Påvelund.

I 50-klassen försvarade Erik Ferenius och Marina Kårström (Lidingö) mixedguldet från föregående år. I semifinalen och finalen tappade de inte ett set, och siffrorna i finalen blev 21-17, 21-15 där de mötte Patrik Björkler och Helene Floberg från Västra Frölunda.

I 55-klassen blev det också guld för Erik Ferenius, där han spelade tillsammans med Magnus Nytell från Bromma. I finalen ställdes de mot Magnus Gustafsson (Skogås) och Fredrik Ingemansson (Wätterstad) och segersifforna blev 23-21, 21-8.

I 70-klassen visade Kathryn Gärtner att hon är en av Sveriges bästa veteraner i sin åldersklass, där hon tillsammans med Curt Ingedahl (Täby) tog silver i mixed efter att ha förlorat en spännande final med sifforna 22-20, 21-16.

I 75-klassen tog Spårvägens Svante Sandegård medaljer även i årets veteran-SM. I år blev det två bronsmedaljer för Svante, i singel och i dubbel tillsammans med Bertil Forslund från Arvidsjaur.

Medaljörer från Spårvägen

Guld

Mixeddubbel V50: Erik Ferenius
Herrdubbel V55: Erik Ferenius

Silver

Mixeddubbel V70: Kathryn Gärtner

Brons

Damsingel V35: Petra Lundqvist
Damdubbel V35: Petra Lundqvist och Linda Bjerneling
Herrdubbel V75: Svante Sandegård
Singel V75: Svante Sandegård

Övriga medaljörer och resultat hittar du på tävlingssidan för veteran-SM Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-04-05

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com