Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Stora framgångar för Spårvägen i ungdoms-SM

I helgen spelades SM för ungdomar i åldersklasserna U13, U15 och U17. Spårvägen badminton tog medaljer i alla tre mästerskapen, där Filip Swahn tog guld i U17 i både herrsingel och herrdubbel.

SM U15 i Enskede rackethall

Filip Swahn vinner två guld i årets U17-SM.

De tre mästerskapen spelades i Uppsala (U13), Täby (U15) och i Spårvägens hemmahall i Enskede söder om Stockholm (U17). I alla tre åldersklasserna blev det stora framgångar för Spårvägen med hela tio medaljer.

I U17-klassen gick det allra bäst, där Spårvägens Filip Swahn tog guld i både herrsingel och herrdubbel. I singelfinalen vann Filip en hård tresetare (21-14, 20-22, 21-15) mot Elof Åberg från Fyrisfjädern (Uppsala). Det var dock nära att det blev två spårvägare i finalen, då Frans Tegenmark gjorde en stark match mot Elof Åberg i seminfinalen men förlorade till slut med 21-17 i tredje set. I herrdubbel tog Filip Swahn också guld, tillsammans med Bertil Jarl från Göteborg. Paret spelade mycket bra genom hela turneringen och släppte inte ett set i någon av matcherna. Se alla resultat från SM U17. Länk till annan webbplats.

Spårvägens Ebba Holmström gjorde också ett mycket bra mästeskap i U17-klassen där Ebba tog medaljer i alla tre kategorier. I singel fick Ebba se sig besegrad av Matilda Ståhle från Kista, efter två jämna set (21-17, 21-17). I dubbefinalen förlorade Ebba tillsammans med i Estrid Björkler (Västra Frölunda) mot Matilda Ståhle och Sofia Strömvall, Kista respektive Täby. Ett extra glädjeämne i damdubbeln var att spårvägenparet Minna Hallberg och Edith Lindahl tog sig ända till semifinal efter att ha slagit ut ett seedat par i första matchen. I mixed U17 blev det också medalj för Spårvägen, där Ebba Holmström tog brons och därmed sin tredje mästerskapsmedalj tillsammans med Christoffer Boman från Täby. Se alla resultat från SM U15 Länk till annan webbplats..

I SM U15, som spelades i Enskede rackethall, blev det också medaljer för flera spårvägenungdomar. I damdubbel gjorde Spårvägens Bianca Swahn, tillsammans med Anvita Harakamani från Påvelund, en mycket bra turnering. Paret gick ända till final där de höll på att vinna första set, men förlorade till slut matchen med 22-20, 21-14 mot Greta Ribokas och Tuva Roslin från Västra Frölunda respektive Trollhättan. I herrdubbel nådde Spårvägens Sigge Askeroth, tillsammans med William Fjällby från Täby, semifinal och tog därmed en bronsmedalj. Siggge och William höll på att överraska i semifinalen, där de gjorde en fin match mot det par som till slut stod som segare.

I U13-klassen blev det en bronsmedalj för Spårvägen, där Frank Rosshagen och Parth Tendulkar spelade en hård tresetare i semifinalen, som de till slut förlorade med 21-16,11-21, 21-13. Se alla resultat från SM U13. Länk till annan webbplats.

Tack alla spårvägare som var med i tävlingarna, och stort grattis till medaljörerna! Tack också till alla funktionärer och frivilliga som bidrog till ett mycket väl genomfört U15-mästerskapet i Enskede rackethall där Spårvägen badminton stod som arrangör.

Medaljörer från Spårvägen

Guld

Herrsingel U17: Filip Swahn
Herrdubbel U17: Filip Swahn

Silver

Damsingel U17: Ebba Holmström
Damdubbel U17: Ebba Holmström
Damdubbel U15: Bianca Swahn

Brons

Herrsingel U17: Frans Tegenmark
Mixeddubbel U17: Ebba Holmström
Damdubbel U17: Minna Hallberg och Edith Lindahl
Herrdubbel U15: Sigge Askeroth
Herrdubbel U13: Frank Rosshagen och Parth Tendulkar

Publicerad: 2023-03-25

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com