Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Spårvägen till kvalserien

Spårvägen förlorade den sista och avgörande matchen i Badmintonligan borta mot Västra Frölunda. Det innebär att laget får kvala för att hålla sig kvar i högsta serien.

Agnes Körösi och Klara Johansson

Filip Karlborg

Matchen i Göteborg mot Västra Frölunda var direkt avgörande för vilket lag som skulle undvika att få kvala för att spela kvar i Badmintonligan. Båda lagen var rejält laddade inför matchen, men ganska så snart skulle det visa sig att Frölunda var numret större. Matchen slutade med en tydlig vinst med 6-0 för hemmalaget.

Frölunda ställde upp med ett topplag i den avslutande matchen, där de bland annat hade fått tillbaka Gustav Björkler som tidigare har varit skadad. Gustav, rankad tvåa i Sverige, kunde också vinna i tre raka set mot Spårvägens Filip Karlborg. Även i herrdubbeln, där Spårvägenparet Simon Sandholm och Filip Karlborg storspelat under säsongen, kunde bortalaget inte rubba Frölunda även om det blev fyra jämna set. Till slut vann hemmaspelarna Joel Hansson och Jakob Ekman matchen med 3-1 i set.

För Spårvägens damer blev det också tuffa matcher, där Frölunda för första gången hade tagit in världsspelaren Iris Wang i truppen. Iris, rankad 23 i världen, vann också i tre raka set mot Spårvägens Agnes Körösi. Agnes kämpade dock emot bra och lyckades att pressa Iris till förlängning i första set.

I Spårvägens lag debuterade Alexander Nordström i högsta ligan. Alexander, som liksom merparten av spelarna är fostrad i klubben, gjorde en bra insats mot August Björkler där det blev tre jämna set. Matchen slutade med vinst för Frölunda med 11-9, 11-7, 13-11.

Förlusten för Spårvägen innebär att laget nu kommer att spela kvalspel den 22-23 april för att hålla sig kvar i högsta ligan. Matcherna spelas mot de tre seriesegrarna i divsion 1, och går som vanligt att se på Solidsport Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2023-02-02

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com