Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Dags för sista omgången i Victor Badmintonligan

Med en omgång kvar i ligan ligger Spårvägen på sjunde plats i tabellen, där fokus nu är att undvika kval.

Simon Sandholm

Agnes Körösi, Spårvägen badminton

Spårvägen är underdogs i ligan där många tippat laget i nedre delen av tabellen. Spårvägen har emellertid visat i flera seriematcher att laget klarar av att pressa de flesta andra lag i ligan, och laget har många gånger varit snubblande nära att ta poäng mot många av topplagen.

I herrsingel 1 har Filip Karlborg i Spårvägen vunnit mot både mot Trollhättans och Frölundas danska spelare. Spårvägens ungerska Agnes Körösi är obesegrad i damsingel i ligan och har varit mycket värdefull för laget. Den kanske största överraskningen har dock varit herrdubbeln där Filip Karlborg i par med såväl Romeo Makboul som Simon Sandholm besegrat både svenska och danska elitspelare. I herrsingel 2 har Spårvägens Romeo Makboul och Simon Sandholm vunnit flera av sina matcher och därmed visat att de håller nivå för att spela i högsta ligan.

Spårvägens nyförvärv Klara Johansson, som nyligen kom tillbaka från en långtidsskada, höll i seriematchen mot Täby den 19 december på att vinna i damdubbel tillsammans med Agnes Körösi mot ligans kanske starkaste damdubbelpar (Clara Nistad och Jessica Silvennoinen). Till slut förlorade dock spårvägenparet matchen i fem mycket jämna set.

I hemmamatchen mot tabelltvåan Trollhättan den 10 januari gjorde Spårvägen återigen en kanonmatch och var mycket nära att ta poäng. Vinsterna för Spårvägen togs av Agnes Körösi i damsingel och Filip Karlborg/Simon Sandholm i herrdubbel. Filip Karlborg var även snubblande nära att vinna herrsingel 1 mot Ludvig Petre Olsson där Filip hade ledning med 2-1 i set och med poängen 9-8 i tredje setet, men Ludvig lyckades vända matchen och vinna.

Senaste matchen var den 10 januari mot Aura, borta i Malmö. Aura var favoriter och kunde också vinna matchen med 5-1, även om Spårvägen stod emot bra i några delmatcher. I herrdubbeln gjorde återigen Simon Sandholm och Filip Karlborg en mycket bra match, där de vann över Jakob Nilsson och Emil Hybel i tre raka set.

Med en match kvar av grundserien ligger Spårvägen på sjunde plats, på samma poäng som Västra Frölunda. i den sista matchen möts Spårvägen och Frölunda, vilket alltså är upplagt för stor spänning. Matchen spelas tisdag den 31 januari kl 18.30 i Sportarenan i Åkered. Se sändringen via Solidsport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Det blir en tuff match mot Frölunda, de gjorde fin insats borta mot Umeå i senaste matchen. Men om vi får ha våra bästa spelare tillgängliga har vi chans att vinna matchen, säger Spårvägens chefstränare Thomas Csiffary.

Alla matcher sänds live via Solidsport. Länk till annan webbplats. Du kan också följa matcherna via ScoreboardLive. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-01-18

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Erik Ferenius

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com