Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Spårvägens klubbmästerskap 2022

Spårvägens klubbmästerskap 2022

Efter två års uppehåll på grund av pandemin var det den 3–4 juni det dags för Spårvägens efterlängtade klubbmästerskap. 204 spelare deltog, var av de allra flesta i flera kategorier.

Matcherna fick därför starta redan på fredagens eftermiddag och den sista finalen var inte färdigspelad förrän efter 21 på lördagen.

Ett stort antal medlemmar och föräldrar bidrog därutöver med viktigt arbete med att ställa i ordning, registrera och ropa ut matcher i sekretariatet, som tävlingsledare och på slutet som städpersonal.

Spårvägens klubbmästerskap 2022

Foto: Peter Werner

Som traditionen bjuder delades även årets priser ut under lördagen. Nedan följer beskrivningar av priserna samt årets motiveringar.

Sahlströms pokal är döpt efter den tidigare tränaren och numera vd:n i Enskede Rackethall, Jan Sahlström, vars motto ”hellre en blodig armbåge än en boll i golvet” illustrerar den kämpaglöd som många visar. Priset delas ut till en medlem som gjort extraordinära ideella insatser för klubben under året.

Årets vinnare av Sahlströms pokal är en medlem som vet hur man organiserar och strukturerar saker och som verkar gilla det. Oavsett om det handlar om att förstå och utföra besvärliga lottningar inför tävlingar, eller agera tävlingsledare med såväl rutinerade som nybörjare till funktionärer. Att denne dessutom omfamnat sporten badminton med sådan glädje och entusiasm att denne numera spelar två till tre gånger i veckan gör Alexander Dollhopf till årets mottagare av Sahlströms pokal.

Årets Rookie utses av tränarna och delas ut till en spelare som utvecklats särskilt mycket den senaste tiden och som på kort tid presterat på en betydligt högre nivå än tidigare.

Årets rookie är en av klubbens många och mycket duktiga spelare. Denne har tagit ett stort utvecklingskliv de senaste två åren och har på relativt kort tid utvecklats till en stabil badmintonspelare på hög nivå. Och vi tror att denna utveckling bara har börjat, eftersom årets rookie från och med i höst kommer att fortsätta sin satsning och börja på RIG i Uppsala. Årets rookie är Edith Lindahl.

Fabian Bergman Carlssons förebildspris delas ut till minne av Fabbe som gick bort i suicid våren 2019, endast 19 år gammal. Fabbe började spela i klubben redan som sjuåring och blev med tiden en av klubbens bästa spelare. Men det var hans beteende på och vid sidan av planen som gjorde honom till en sådan förebild för andra medlemmar i klubben. Han hade alltid ett vänligt ord till övers för de som kom i hans närhet, vilket gjorde att många ville och fick vistas där.

Denne mottagare tillhör en av klubbens slitvargar, som tränat själv och tränat andra i många år. Alltid med en positiv inställning på och vid sidan av planen har årets mottagare kombinerat stora framgångar med en än större ödmjukhet. Och det är nog framför allt den inställningen som gjort denne medlem till en så populär dubbel- och mixedkamrat. Årets vinnare av Fabian Bergman Carlsons förebildspris är Alvin Palm.

Stort tack till alla som bidrog till att göra årets KM till en succé.

Alla resultat från KM 2022 finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spårvägens klubbmästerskap 2022

Foto: Peter Werner

Spårvägens klubbmästerskap 2022

Foto: Peter Werner

Spårvägens klubbmästerskap 2022

Foto: Peter Werner

Spårvägens klubbmästerskap 2022

Foto: Peter Werner

Publicerad: 2022-06-10

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Lisa Karlsson

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com