Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Senior-SM 2022

jUBEL

Historiskt Senior-SM av Spårvägen

Spårvägen är inte sedan "omstarten" efter Europaguldet 1993-94 bortskämda med medaljer på senior-SM. Några brons har tagit, men vi har aldrig varit i final. Senaste 2-6 åren har vi emellerid krypit närmre och närmre där vi tex tagit Guld hela vägen upp i U19-SM och bronsmedaljerna på senior-sm kommit med viss regelbundethet.

Nu på Victor Senior-SM 2022 som spelades i Växjö kom så den efterlängtade finalplatsen då Filip Karlborg och Alvin Palm tog sig till final! I semifinalen slog de dessutom vår egna Romeo Makboul (i par med Molin Umeå). Men vi tar det från början och sammanfattar kategori för kategori.

Spårvägen skickade i år en rekordung trupp till Senior-SM. Klubbens elitspelare genomgår/har genomgått en generationsväxling och samtliga 8 deltagare från klubben var 15-20 år gamla. En ung och hungrig trupp!

Truppen som deltog var:

Thyra Hultman född 2002

Ebba Holmström född 2006

Filip Karlborg 2002

Mattias Adnell 2002

Theodor Hylander 2002

Alvin Palm 2003

Filip Swahn 2006

Romeo Makboul 2006

I damdubbel hade vi Ebba (ihop med Strömvall Täby) och Thyra (ihop med Hallberg - Askim) anmälda.

Ebba/Sofia gör en bra förstamatch mot landslagsmeriterade Elin Svensson ihop med Laura Murphy Askim. Tjejerna som är första års U17 fick en bra erfarenhet men kunde inte vinna matchen.

Internationellt satsande Thyra vann 8-delsfinalen mot göteborgsduon Harakamani/Lindgärde med klara siffror. I kvartsfialen gjorde tjejerna ett bra andraset mot Johansson/Silvennoinen, men dessvärre förlust.

I mixeddubbeln ställde Thyra upp i par med Söderström (Täby) och Ebba spelade ihop med Alvin Palm. Alvin och Ebba fick kvala och mötte direkt senare medaljörerna Nistad/Nistad och förlorade men gjorde en bra match mot väldigt meriterat motstånd.

Thyra var inne i huvudtävlingen, men ge sig i 8-delen mot Hallberg/Reuterhäll.

I Damsingel hade vi inga deltagare.

Herrsingeln hade vi 4 deltagande spelare. Mattias Adnell och Filip Swahn fick spela kvalspel. Filip åkte på en tuff lottning och fick möta Douglas Lidman som tidigare tränat på Eurocenter och satsat internationellt. Uppgiften blev för tuff, men en nyttig erfarenhet säkerligen. Adnell gjorde emellertid ett fint kval och vann båda sina inledande omgångar i kvalet och kvalade därmed in i huvudtävlingen. Därmed hade vi 3 deltagare i herrsingeln i huvudtävlingen, bra! Mattias Adnell åkte på tekniskt skicklige Ekengren (tidigare Spårvägen) och fick inget att stämma och förlust med stora siffror. Filip Karlborg vinner sin inledande omgång komfortabelt medan Romeo får slita betydligt mer men vinner till slut i tredje set mot svårspelade Irpola. Romeo gör i sin 8-delsfinal en fin prestation mot andra seedade Nilsson men förlorar med 15 och 11.

Filip Karlborg stöter också på svårt motstånd och tappar mot Azelius i två raka set.

Herrdubbeln

Filip Swahn skulle spelat med Daniel Skott som fick lämna återbud. Filip får ny dubbelpartner men gör under omständigheterna en fin prestation i kvalet och pressar ett bra par. Theodor går in i huvudtävlingen efter två vinster i kvalet.

Vi har 3 konstellationer i huvudtävlingen. Theodor (ihop med Reuterhäll) går på tuffast möjliga motstånd i första omgången men gör en bra match mot vinnarna Hansson/Bexell.

Våra andra två par Alvin/Filip och Romeo (ihop med Molin) tar sig via hårda 8-delar och kvartsfinaler vidare till semifinal där de möts, och därmed även en finalplats för Spårvägen säkrad! Samma par möttes tidigare i år i Umeå SGP. Den gången vann Romeo/Mio och gick hela vägen till Final (som U17!). På SM fick Alvin och Filip revansch och vinner i två raka set. I finalen pressar de stundtals internationellt meriterade toppseedade paret, men får ge sig i två raka set.

Summa summarum:

1 silver, 1 brons och ytterligare kvartsfinal bakom det. Även positivt med 3 par inne i huvudtävlingen i herrdubbeln bland 16 par och 3 herrsinglar inne i huvudtävlingen. Bra jobbat av våra unga lovande spelare, framtiden ser ljus ut! Det ska tilläggas att Romeo troligtvis är den yngsta herrspelaren på väldigt många år att ta medalj på senior-SM, han är 15 år... Än yngre var dock Ellen Skott (spårvägen) då hon tog brons som 14-åring i mixeddubbel på seniorsm för ett gäng år sen.

Publicerad: 2022-03-14

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Författare: Lisa Karlsson

Samarbetspartners

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com