Gå till innehåll
Spårvägen badminton
Spårvägen badminton

Startar: 31/05 17:00

Slutar: 01/06 18:00

Klubbmästerskap 2024

Spårvägens klubbmästerskap (KM), som varje år spelas i början av juni, är en riktig fest. Uppåt 200 spelare i alla åldrar brukar vara med, och under tävlingen finns det möjlighet att titta på spännande matcher med några av Sveriges bästa badmintonspelare.

Klubbmästerskapet i Spårvägen är för alla som vill tävla mot andra spelare i klubben. Tävlingen är öppen för alla, oavsett grupp eller ålder, nybörjare eller proffs. Under dagen kommer det även delas ut priser till årets rookie, Sahlströms pokal samt Fabian Bergmans minnespris.

KM

Vi har två seniorklasser, en öppen klass där våra elit- och A-spelare spelar, samt en B/C-klass. Vi provar även att arrangera en motionsklass för föräldrar som vill delta men som vanligtvis inte tränar och tävlar.

NYHET: Spårvägens klubbmästerskap växer för varje år, villet gör att vi i år sannolikt kommer att starta de största ungdomsklasserna fredag 31 maj från klockan 16.30. HS U11, HS U13, HS U15 brukar oftast bli stora klasser och därmed kommer troligen
dessa klasser att starta vid den tiden.

Datum

Fredag 31 maj och lördag 1 Juni mellan cirka 16.30-21.00 på fredagen och 9.00–21.00 på lördagen. Exakta tider kommer samma vecka. Olika klasser kommer att spela vid olika tider.

Lottning

Lottningen kommer att läggas upp på Tournament Software Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under KM-veckan.

Regler

Bäst av tre set till 21. Singel, dubbel, mixed. Singel spelas i poolspel i ungdomsklasserna och cup i seniorklasserna. I B/C och
motion kommer alla garanteras minst två singlar då det spelas en så kalllad consolation (tröstturnering). Dubbel och mixed spelas i cupform i alla åldrar. En spelare kan bara ställa upp i en åldersklass.

Startavgift

150 kronor per spelare för en kategori och 200 kronor för två eller fler kategorier. Bollar ingår. Startavgiften betalas på plats via swish.

Priser

Medaljer till ettorna, tvåorna och treorna i varje kategori. Presentkort till seniorklasserna.

Anmälan

Anmäl dig via mejl till kansli@sparvagenbadminton.com senast den 21 maj. Alla spelare väljer själv dubbel- och mixedpartner på KM (om man vill spela det). Spelare kan anmäla sig som öppna och blir då ihoplottade med andra öppna spelare.

Klasser

U9 (endast singel), U11-U17 samt senior (Elit/A), B/C- och motionsklass.

Seniorklasserna delas in i:
- Senior (motsvarar Elit/A cirka)
- B/C
- Motion. Denna klass riktar sig till medlemmar som vill delta som inte tränar badminton regelbundet eller tävlar.

Alla juniorer spelar i sin juniorklass i singel. Elitklassade U17-spelare har även rätt att spela Elit/A, men då spelar man både U17 singel och i seniorklassen.

Startar: 31/05 17:00

Slutar: 01/06 18:00

Besöksadress
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Postadress
Enskede Rackethall
Sockenvägen 290
120 40 Årsta

Kontakta oss
070-418 48 99
kansli@sparvagenbadminton.com